În perioada 20 -27 mai 2022, se va desfășura în Sălaj, a 5-a ediție a taberei de fotografie ,,Sălaj- Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2022
Tabăra va fi organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația Foto Club Varadinum Oradea și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”
Vor participa fotografi de talie internațională care prin fotografiile lor vor arăta frumusețile Județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare cât și prin participarea lor la saloanele internaționale de fotografie.
Sălajul are un mare potențial turistic, obiectivele sale de interes variind și acoperind o largă paletă (biserici de lemn, monumente de patrimoniu,muzee, peisaje, rezervații naturale,tradiții, meșteșuguri) și multe altele.
Scopul taberei este promovarea județului Sălaj prin prezentarea zonelor etnografice, geografice și culturale, care au potențial în atragerea turiștilor.
Mulțumim celor care au răspuns invitației noastre!
Mult succes și lumină bună!
Parteneri:
Consiliul Județean Sălaj
Primăria Zalău
Primăria Jibou
Primăria Șimleu Silvaniei
Primăria Cehu Silvaniei
Primăria Vârșolț
Primăria Năpradea
Primăria Bălan
Primăria Mirșid
Primăria Pericei.
Participanții la cea de-a cincea ediție a Taberei de fotografie „Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste”:
1.BUKET OZATAY EFIAP/d2, EPSA, R.ISF5, A.ISF, F.ISF, A.ICS, F.ICS, M.ICS, M.USPA, F.SWAN, Hon.SAP, M.SAP, Hon. A.SAP, Onor.FPI, Onor.F.GNG, On.F.APF, Onor.FPMP, On.GMGNG, On.F.TPAS, On.M.GCPC
Buket Ozatay este un fotograf cipriot turc născut în Nicosia Cipru. După ce a absolvit universitatea în Administrarea Afacerilor și Marketing, ea a lucrat în afacerea de fotografie a tatălui ei timp de mai bine de douăzeci de ani. A lucrat ca fotograf independent în ultimul an, are sediul în Cipru și în ultimii opt ani predă cursuri de bază de fotografie și photoshop la diferite municipalități și în privat.
Munca ei include fotografie creativă, documentară, de portret și de călătorie. Lucrările ei de înaltă estetică încorporează adesea compoziții creative, geometrice și echilibrate, cu o utilizare proeminentă a luminii și umbrelor contrastante, împreună cu interacțiunea dinamică între textură și forme.

Este un fotograf cu o pasiune în promovarea fotografiei ca formă de artă. De-a lungul anilor, contribuția ei la fotografie este recunoscută de mulți dintre colegii ei din cercul fotografic din întreaga lume. Este o persoană foarte activă; respectat judecător internațional.
Este prima femeie fotograf cipriotă și cea de-a doua fotografă cipriotă care a primit EFIAP/d2 de la FIAP în 2021. Și-a câștigat titlul EPSA de la PSA în 2021. Este Director Regional de Standarde pentru Expoziții (RESD) PSA pentru Europa-Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală din 2021.
Fotografiile ei au fost expuse la nivel internațional în peste 90 de țări în concursuri internaționale de fotografie, expoziții, festivaluri, târguri, galerii și bienale și au primit sute de premii.
Ea organizează anual un concurs național de fotografie și o expoziție din 2009 în memoria regretatului ei tată fotograf.
Este președintele Societății Fotografice din Nicosia, NPS, care organizează și expoziții internaționale din 2021.
2.Nino Mghebrishvili M_APG, EFIAP – Georgia
Născută la Tbilisi, 1 iunie 1972
1996 Universitatea de Stat din Tbilisi Javakhishvili, facultate de filologie, master
2003 Universitatea de Stat din Tbilisi Javakhishvili, facultatea de drept, Master
1995-2008 – jurnalist

Din 2008 până astăzi fondator al Asociației Fotografilor din Georgia, membru al Consiliului de
Administrație, manager de proiect
2012-2015 Coordonator proiect internațional SAY CHEESE! finanţat de UE
Din 2015 Delegat în Adunarea Generală a FEP
Din 2015 Ofițer de legătură al FIAP (Țara FIAP OM din 2018)
Din 2015 Organizator de concursuri internaționale sub patronaj FIAP, GPU, PSA
Membru în numeroare jurii internaționale
Din 2019 reprezentant al GPU în Georgia
Expoziții personale de fotografie în Georgia,Cipru, Azerbaidjan, Moldova, Ucraina
Recunoașteri:
Certificat de apreciere 2015 pentru SAY CHEESE!
Certificate de recunoaștere: expert în fotografie și fotograf al EaP
Calificări: 2020 Master of APG (M_APG)
2020 European Photographer (EP) emis de FEP
2021 AFIAP (Artist FIAP)
2022 EFIAP (Excelent FIAP_
Premii: Medalii, panglici HM,certificate, diplome
3.Borislav Milovanovic F1FSS, EFIAP / D1, ESFIAP, EPSA și GPU CR4 – Bor, Serbia
De profesie BSC de Inginerie Mecanică. A început fotografia în 1977. Până acum, a participat la peste 500 de expoziții colective și a obținut peste 3.800 de acceptări cu peste 500 de fotografii diferite în 50 de țări.
A câștigat peste 350 de premii pentru peste 100 de fotografii diferite în 27 de țări. A susținut șase expoziții personale, la Bor, Novi Sad (centrul de expoziții FIAP), Jesenice Slovenia, Kragujevac, orașul Lechang China și Aknara, Turcia.
Deținător de titluri F1FSS, EFIAP / D1, ESFIAP, EPSA și GPU CR4. Pe lista celor mai de succes 10 autori din Asociația Fotografică din Serbia pentru 2014, 2015, 2016, 2019 și 2020. În Asociația Fotografică a Serbiei, a servit ca FIAP LO timp de 3 ani. În PSA (Societatea Fotografică a Americii) în funcțiile CMD Serbia și LO Serbia.
Împreună cu ONG Village din Bor au organizat 5 întâlniri foto „Teren bun și rău”.
În colaborare cu Biblioteca Națională din Bor, a înființat Centrul de expoziții de fotografie, care a găzduit până acum numeroase expoziții colective ale cluburilor foto Dunăre și Balcani, precum și expoziții personale ale următorilor autori: Branislav Brkic (Belgrad), Petar Sabol (Čakovec). , Croația), Boro Rudic (Skopje, Macedonia), Vanda și Klemen Klemenc (Jesenice, Slovenia), Dejan Angelovski, Gligor Maksimovski, Filip Ilievski (Kumanovo, Macedonia).
Cu ONG-ul Bor030 a organizat cu succes o Școală Fotografică numită Youth Photo Activism.
Cu Fotoclubul Dunării, a organizat 34 de expoziții sub patronajul FIAP și PSA. A jurizat peste 300 de expoziții în următoarele țări: Serbia, China, Finlanda, Norvegia (Expoziție Națională 2021), Austria (Expoziție Națională 2015), Ungaria, Slovacia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia, Turcia, Sri Lanka, Egipt, Slovenia, România (National Cup Club 2021) și Bulgaria.
Fondator și președinte al Asociației Internaționale de Fotografie a Dunării (DIPA).
4.Garik Avanesian MFIAP – Republica Cehă
Editor. Născut în 1959 la Baku din 1995 locuiește în Praga (Republica Cehă).
În 2012 obtine distinctia MFIAP.
Este președinte al Federației Cehe de Artă Fotografică (CFFU) pe care a fondat-o in 2005
Ofițer de legătură FIAP (Federația Internațională de Artă Fotografică)
Peste 50 de expozitii personale nationale si internationale de fotografie
A organizat numeroase expozitii ale unor fotografi de renume mondial, ture foto si workshopuri, are albume de fotografii publicate si articole in diverse reviste.
Membru in multe jurii la saloanele internationale de arta fotografica, detinator a sute de medalii castigate in activitatea sa!
5.Michael Strapec EFIAP/b,LIPF, MEAPU/S- Irlanda
M-am născut în Dolny Kubin în Slovacia, dar locuiesc în Irlanda din 2006.
Aici am făcut primii pași în fotografie în jurul anului 2012.
În 2016 am decis să mă alătur unui club de fotografie local pentru a întâlni oameni cu aceleași interese și, de asemenea, am încercat să-mi îmbunătățesc abilitățile de fotografie.
Am deschis ușa dreaptă, ușa în lumea fotografiei de artă!
Am decis să merg pe drumul meu și să-mi creez propriul stil. Iubesc arta plastică și fotografia de portret creativă. Aceasta este pasiunea mea, obsesia mea! Îmi plac imaginile cu sentiment și emoție. Imagini cu sufletul.
În saloane și expoziții am fost premiat cu fotograful IPF și SACC al anului 2o2o în Irlanda.
Cel mai mare succes a fost să câștig primul loc la „Expoziția internațională de fotografie pentru sănătate mintală” din Iran în 2021. Unde una dintre imaginile mele a ocupat primul loc din 30.000 de imagini..
De asemenea, am fost premiat de mai multe ori cu pinul albastru FIAP pentru cel mai bun autor. Și asta este întotdeauna o realizare uimitoare pentru mine.
6. Zoran Stojiljkovic PPSA, EFIAP, F1FSS Serbia
Născut în 1956 în orașul Leskovac din Serbia. De profesie Economist. Este preocupat de fotografie din 1970.
Membru al Fotoclubului Dunărea din Bor. A câștigat mai multe premii prestigioase pentru fotografie și cele mai importante premii, o medalie de aur pentru cea
mai bună fotografie a Serbiei în 2007 cu fotografia Rugăciunea și o medalie de bronz pentru cea mai bună fotografie a Serbiei în 2009 cu fotografia Man in
Blue. Ca participant, judecător sau organizator, a participat la numeroase expoziții interne și internaționale.
A participat la numeroase evenimente și tabere foto.
Este deținător al distincțiilor PPSA, EFIAP și F1FSS.
7. Vladimir Jovanovski, MPSA, GPU HERMES, RISF5, Kumanovo, Macedonia
S-a născut în 1983, este un fotograf premiat din Macedonia și cel mai de succes reprezentant al fotografiei macedonene, participând la numeroase expoziții internaționale din întreaga lume.
Și-a expus lucrările în 35 de țări și, ca urmare, a primit peste 100 de premii și certificate.
El a fost proclamat de Societatea Fotografică din Macao drept unul dintre cei mai influenți 100 de fotografi din lume.
În 2018, a primit premiul pentru cel mai bun fotograf international de la SSS din Turcia.
Cele mai mari succese ale sale, după el, sunt proiectele „Ceilalți o sută” și „Despre fotografia macedoneană”.
A fost membru și președinte al clubului foto „Kozjak” din Kumanovo, în prezent, este membru activ al clubului.
El este, de asemenea, directorul Festivalului Foto Malinski, membru de onoare al Image Sans Frontiere, Image Collegue Society și Photo Club „Kragujevac”.
Este reprezentant al PSA, GPU și ISF pentru Republica Macedonia și actualul președinte al IAAP.
Când vine vorba de fotografiile sale, el nu este un simplu înregistrator de lucruri.
8. Zsolt Bikfalvi – EFIAPb, GPU CR2 – Carei, România
M-am născut în 1961 în Carei unde locuiesc și în prezent. Sunt masterand în științe economice, cu specializare Managementul și Marketingul Firmei. Sunt interesat de fotografie din tinerețe dar de 10-12 ani mă ocup de arta fotografică mai în profunzime. În 2012, împreună cu câțiva dintre colegii mei entuziaști fotografi, am relansat viața fotografică a orașului nostru și am înființat Clubul Foto Vasile Vénig László. Sunt membru fondator, vicepreședinte și director artistic al acestui formațiuni. Activitatea mea include organizarea de expoziții foto, organizarea de evenimente, expoziții de artă plastică, concerte de muzică clasică, conferințe, publicarea de cărți și albume foto și organizarea mai multor saloane foto internaționale. Sunt membru al MFVSZ (Asociația Mondială a Fotografilor Maghiari) și AAFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România). Am fost certificat ca artist în arta fotografică de către Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), singura asociație mondială de fotografie recunoscută de UNESCO din 2019 (Excellence FIAP bronz). Sunt membru al GPU – Uniunea Fotografică Globală din Heraklion încă din toamna anului 2019, cu o certificare artistică GPU Crown2. Fotografiile mele au fost expuse în aproape șaizeci de țări de pe cinci continente ale lumii în diverse saloane internaționale de fotografie și săli de expoziții. Mai multe dintre fotografiile mele au fost premiate la aceste saloane internaționale de fotografie. Am avut 17 expoziții personale organizate pe trei teme diferite în România, Ungaria și Ucraina. Am avut posibilitatea de a fi membru în juriul Saloanelor de Artă Fotografică Internaționale atât în România cât și peste hotare.
9. Ovi D. Pop MPSA, EFIAP/g- Oradea România
M-am născut la Oradea în 9 aprilie 1973. – Fotografiez de peste 30 de ani şi prefer mai multe genuri ale artei fotografice: portet, nud, aeriene şi monumente. Sunt directorul Editurii „Duran`s” Oradea în îngrijirea căruia am publicat 7 monografii ilustrate ale judeţului Bihor, lucrări ce conţin peste 1500 fotografii cu cele mai reprezentative locaţii din judeţ, respectiv 9 ediţii ale Ghidului turistic al judeţului Bihor, 2 ediţii ale albumului Oradea mea, câte o ediţie ale albumelor Comitatus Bihoriensis şi Nude in the City plus multe alte vederi şi cărţi de buzunar reflectă activitatea mea. – Din 2013 m-am orientat şi spre fotografia artistică, reuşind să întrunesc criteriile pentru obţinerea distincţiilor naţionale şi internaţionale – MAFR (Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România), MPSA (Master al Photographic Society of America) şi E.FIAP/g (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de aur. – Fotografiile mele au fost răsplătite cu peste 1600 premii din care peste 440 medalii de aur/ locul I / Trofee în 82 ţări. – Din fotografiile mele au fost organizate mai multe expoziţii personale în: Oradea, Cluj Napoca, Carei, Valea lui Mihai, Hajduszoboszló, Gyula, Bruxelles x2, Cernăuţi şi Dărăbani respectiv mai multe expoziţii de grup în: Cluj Napoca, Bucureşti, Szeged, Budapesta, Bratislava, Kosice, Monteviarchi, Cernăuţi, Uzgorod, Chişinău, Kolkatta, Shenzen, Kunming şi în Macau. Am jurizat în saloane internaţionale din România, Croaţia, Serbia, Australia, Brazilia, Muntenegru, Ecuador, Bulgaria, China, Italia, India, Bangladesh, Tailanda, Malaezia, Georgia, Singapore, Indonezia şi Ucraina. Toate acestea, însă, nu le cuantific în ani, ci în realizări şi în bogăţia momentelor pe care am reuşit să le surprind cu ajutorul luminii şi a umbrelor. Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul. Sunt autorizat de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei să predau curs de „Fotograf”.
10. Adela Lia Rusu EFIAP/p, EPSA, MAAFR – Oradea Romania
“Pentru mine fotografia a devenit un mod de viaţă, îmi imaginez cadre, îmi place să creez scenarii şi poveşti vizuale care să prindă viaţa în imaginile mele. Îmi place culoarea în fotografie, stările, atitudinile romantice, frumuseţea şi veselia.
Membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, din 2020 distinsa cu titlul MAAFR (Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România)
Membru al Societății Americane de Fotografie ( Photographic Society of America) distinsă în 2021 cu Titlul de Excelență a Societații Americane de Fotografie EPSA
Membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică distinsă în 2021 cu Titlul de Excelență în Rang de Platină EFIAP/p
Lector la Varadinum Photo School Oradea
Vicepresedinte la Varadinum Foto Club din 2017
Absolvent Master al Facultații de Arte din Oradea, secția ,,Pictura și Multimedia” din 2018 membru stagiar în Uniunea Artistilor Plastici Filiala Bihor din 2019
Peste 350 de premii la Saloanele Nationale și Internaționale de fotografie în 57 de țări.
120 de expoziții personale și de grup în țară și străinătate
Peste 2500 de lucrări acceptate la Saloanele Naționale și Internaționale de Fotografie
Participant la numeroase workshop-uri și tabere de fotografie
Formator autorizat CNFPA cod COR/CN 242401
Evaluator în sistemul formării profesionale continue cod COR 242411
Membru în 50 jurii la saloanele internaționale de artă fotografică.