La Editura „Caiete Silvane” a apărut, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, cartea semnată de László László, „Van egy álmom… Román-magyar történelmi és kulturális interferenciák”. Volumul reprezintă versiunea în limba maghiară a cărții „Visul meu… Interferențe istorice și culturale româno-maghiare”, apărută la Editura „Caiete Silvane”, în anul 2019. Volumul a fost îngrijit de profesorul Vicsai Zsolt.
László László este profesor de istorie în Zalău, la Colegiul Național „Silvania”. În 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie al Universităţii „Babeş-Bolyai”. Între 1985-1990 a fost profesor în Şamşud, iar din 1990 predă în Zalău. Născut la 26 mai 1958, în comuna Sângeorgiu de Pădure (județul Mureș), László László a cochetat cu poezia încă de la vârsta de opt ani, când a debutat în revista pentru copii „Napsugár” de la Cluj. A publicat articole, eseuri şi studii istorice în diferite reviste și volume colective, având și câteva volume proprii. Scrie atât în limba română, cât și în limba maghiară. La Editura „Caiete Silvane” a mai publicat, în anul 2023, volumul de nuvele și povestiri „A fehér vödör” („Găleata albă”).
„Van egy álmom… Román-magyar történelmi és kulturális interferenciák” este o culegere de eseuri. Eseurile au fost scrise pentru publicul românesc cu prilejul Anului Centenar, iniţial fiind publicate în revista de cultură „Caiete Silvane”. Ca de obicei, autorul nu ezită să atingă şi părţi sensibile ale istoriei, care ne leagă sau ne separă pe noi, românii şi maghiarii sau maghiarii şi românii. El este un adept al dialogului şi al colaborării româno-maghiare.
„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.